Sprekers Congres Sportrecht 2018

Roberto Branco Martins

Roberto Branco Martins

Roberto Branco Martins promoveerde in 2017 aan Edge Hill University en doceert de vakken Europees arbeidrecht en Arbeid & Sport in de master aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was mede oprichter van ProAgent en is mede oprichter en General Manager van de European Football Agents Association (EFFA), welke de belangen van intermediairs op respectievelijk nationaal en Europees niveau behartigen. Branco Martins is sinds maart partner bij BMDW Advocaten te Haarlem en daarnaast nog steeds als onderzoeker verbonden aan Edge Hill’s Centre for Sports Law Research.

Richard Parrish

Richard Parrish

Richard Parrish is a Professor of Sports Law and Director of the Centre for Sports Law Research at Edge Hill University, UK. He is Jean Monnet Chair of EU Sports Law and Policy and former member of the European Commission’s Group of Independent European Sports Experts and the High Level Group on Sport Diplomacy. Currently he is leading a two year EU funded project looking at the regulation of football intermediaries across the EU.

Guido Hahn

Guido Hahn

Guido Hahn studeerde in 2015 cum laude af van de Vrije Universiteit Amsterdam op een scriptie over de gevolgen van de Wet werk en zekerheid voor het betaald voetbal. Hierna vestigde hij zich als juridisch adviseur in de sport en verbond hij zich als docent aan de Erasmus School of Law te Rotterdam, waar hij vanaf september 2018 de minor ‘Sport, recht en samenleving’ coördineert. Hahn mede-eindredacteur van het boek Capita Sportrecht.

Chiel Warners

Chiel Warners

Chiel Warners zwaaide 1 maart 2018 af als voorzitter van de Atletencommissie van NOC*NSF, nadat hij deze functie 4 jaar had bekleed. Hij is voormalig topatleet (tweemalig Nederlands kampioen) op de tienkamp en nam in 2004 deel aan de Olymische Spelen in Athene, waar hij als vijfde eindigde. Warners is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Gronigen als fiscaal jurist en is als Private Wealth Manager werkzaam voor ABN Amro.

Matthew Graham

Matthew Graham is an Australian labour lawyer, currently responsible for legal & player affairs at the World Players Association in Nyon. Holding a Master’s of International Labour Law he focusses on industrial relations and regulatory issues relevant to professional athletes. Prior to commencing his current role he was engaged as a consultant at the Centre of Sports Law Research (Edge Hill University UK), and the University of Amsterdam. He has also spent a number of years in private practice focussing on labour law and dispute resolution.

Frans de Weger

Frans de Weger

Frans de Weger is partner bij BMDW Advocaten te Haarlem. Hiervoor werkte hij als jurist bij de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO). Tevens is hij arbiter bij het Court of Arbitration for Sport (CAS) te Lausanne. Daarnaast is hij auteur van het boek van het boek The Jurisprudence of the FIFA Dispute Resolution Chamber, waarvan de tweede druk in 2016 door T.M.C Asser Press is uitgegeven.

Serge Rossmeisl

Serge Rossmeisl

Serge Rossmeisl is directeur-bestuurder van de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO); de werkgeversorganisatie binnen het betaald voetbal. De FBO behartigt de collectieve en individuele belangen van de Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties op juridisch en HR-gebied. Serge begon zijn carrière bij de FBO in 2002 als jurist. Sinds 2011 is hij er werkzaam als directeur. Vóór de FBO is Serge werkzaam geweest bij de Stichting Euro 2000, de organisatie die verantwoordelijk was voor het organiseren van het EK voetbal in Nederland en België. Zijn studie rechten heeft Serge behaald aan de Universiteit Leiden.

Daan de Jong

Daan de Jong

Daan de Jong is werkzaam als legal counsel bij de European Club Association (ECA), een onafhankelijk organisatie die de belangen van professionele voetbalclubs vertegenwoordigd op Europees niveau. Tevens is hij lid van de FIFA Dispute Resolution Chamber (DRC) welke internationale geschillen tussen clubs en spelers beslecht en de FIFA Players’ Status subcommittee welke toezicht houdt op transfers van minderjarige spelers.

Matthijs Withagen

Matthijs Withagen

Matthijs Withagen behaalde in 2010 zijn masterdiploma Sociaal Recht & Sociale Politiek aan de Universiteit van Tilburg, waarna hij zich verder verdiepte in het sportrecht middels de masteropleiding International Sports Law van ISDE in Madrid. Als onderdeel van de opleiding liep Matthijs een jaar stage bij het advocatenkantoor van Juan de Dios Crespo in Valencia. In 2012 ging hij als jurist aan de slag ging bij UEFA, waarna hij in 2015 de overstap maakte naar FIFA. Daar werkt hij momenteel als jurist en teamleider in het Players’ Status Department.

Roy Vermeer

Roy Vermeer

Roy Vermeer is werkzaam op de juridische afdeling van FIFPro, de internationale belangenorganisatie voor betaald voetballers, waar hij zowel individuele spelers als de vakbonden gelieerd aan FIFPro bijstaat. Roy was voorheen werkzaam op de juridische afdeling van FIFA en UEFA en is momenteel lid van de FIFA Dispute Resolution Chamber.

Dennis Kolaard

Dennis Koolaard

Dennis Koolaard is advocaat bij De Kempenaer Advocaten N.V. in Arnhem. Dennis heeft in meer dan 100 zaken als ad hoc juridisch secretaris bij het Court of Arbitration for Sport (CAS) gediend. Hij is lid van het Disciplinary Tribunal van de Internationale Atletiekbond (IAAF), de tuchtcommissie (dopingkamer) van de Stichting Instituut Sportrechtspraak (ISR) en de Commissie Naleving Dopingsancties van de Dopingautoriteit. Daarnaast is hij redactielid van het juridisch tijdschrift Football Legal en is hij als gastdocent op het gebied van internationaal sportrecht verbonden aan verschillende instituten en universiteiten in binnen- en buitenland.

Gepubliceerd door  Hugo Sinzheimer Instituut

26 maart 2018